KOMMANDE ATRAKTION - Batmanskurkar 2012 !



Jag är inte direkt någon DC Comics-kille men jag gillar Christopher Nolans bidrag till Batman-franchisen.
Naturligtvis har jag inte direkt varit ensam om detta och speciellt film nr två, The Dark Knight (2008) känns svårslagen. En stor anledning till denna films gigantiska succé var naturligtvis att Heat Ledger, som spelade filmens huvudskurk ”The Joker”, avled kort efter inspelningen.  Inte bara fick filmen extra mediefokus på grund av Ledgers tragiska frånfälle, hans gestaltning av Batmans ärkerival är också erkänt extraordinär.


Heat Ledger i sin sista och prisbelönta roll som den luriga Jokern.


Spekulationerna om film nummer tre, som ska nå biograferna under 2012, har varit ofantliga och inte minst hur den ska rollbesättas. Att Christian Bale åter spelar den svartklädda protagonisten är ju klart. Likaså att Gary Oldman blir polischef Gordon och Michael Cain betjänten Alfred. Men hur blir det med skurkarna? I otaliga filmforum har detta diskuterats och allt från Johnny Depp som ”The Riddler” till Vin Diesel som ”Mr Freeze” har föreslagits. Nu kan tillslut spekulationerna upphöra för Warner Bros och DC-Comics har lyft på locket och tillkännagivit den efterlängtade filmens casting. Så här kommer det se ut. Chistoffer Nolans Batman nr tre Kommer att heta The Dark Night Rises och filmens skurkar kommer att vara:


Anne Hathaway som Catwoman / Selina Kyle: Tidigare utmärkt porträtterat av Michelle Pfeiffer i Tim Burtons Batman Returns (1992), och kanske lite mindre bra av Helle Barry i Pitofs kalkon Catwoman (2004). Nu går kattdräkten dock vidare till den kanske lite otippade Anne Hathaway. Denna mycket kompetenta skådespelerska kanske inte direkt var väntad i detta trikåbeklädda sammanhang, men det var ju heller inte Heat Ledger. Även om Hathaway kanske inte direkt känns som den smidiga akrobat-typen så kommer hon förmodligen att göra bra ifrån sig. Vill man ha en lite försmak av henne skulle jag rekommendera Jonathan Dammes Rachel Getting Married (2008). Där visar hon nämligen att hon klarar att spela annat än sagoprinsessa. 


Catwoman 2012: Anne Hathaway
           

Tom Hardy som Bane. Japp, det blir den giftdopade bjässen ”Bane” som kommer att härja lös i Nolans sista del av sin Batman-trilogi. Att det är Hardy som får uppgiften känns aven det lite oväntat men först och främst glädjande. Oväntat eftersom han (med Hollywood-mått) är relativt okänd, men också kul eftersom det rör sig om en mycket förträfflig skådespelare.  Det är heller inte första gången Hardy regiseras av Nolan. I Inception (2010) så spelade han identitetstjuven Eames, ett samarbete som uppenbarligen gav mersmak. Vill man se något där denna skådespelare riktigt glänser så skulle jag utan tvekan rekommendera den stenhårda Bronson (2008), regisserad av danska tokfransen Nicolas Winding Refn. För att passa i rollen som den verklighetsbaserade kåkfararen Bronson fick Hardy bodybuilda ordentligt. Ett utseende som han behållit vilket nu åter kommer till användning i rollen som fängelsebroilern Bane.
   

Tom Hardy, här som engelsk återfallsförbrytare i "Bronson"


Kristoffer Pettersson – egentligen mer en Marvel-kille.   


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag har fullt förtroende för Nolans val! :) Kul att det blir Bane, som man (iaf jag) inte har så stor koll på. Hade han inte skymtat i Arkham Asylum hade jag inte vetat vem fan det var. Tom Hardy är suverän, älskade honom i Bronson och ser även fram emot nya Mad Max.

2011-01-23 @ 22:09:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0